Schoolwerk

Schoolwerk is een interactief computerprogramma om de taalvaardigheid te verbeteren. Met Schoolwerk wordt de spelling van woorden op verschillende manieren geoefend.  Je kunt gebruik maken van bestaande oefeningen. Ook kun je zelf je oefeningen samenstellen. Het programma heeft de optie om de woorden uit te laten spreken, te analyseren en synthetiseren.

Er zijn twee onderdelen van het programma.

Schoolwerk Invoeren is een programma om zelf woordenlijsten samen te stellen. Bestaande oefeningen kun je aanpassen. Je kunt gebruik maken van een database met woorden. Hieruit kun je een gewenst spellingprobleem selecteren en daarmee een woordenlijst samenstellen. Een aantal woorden uit de database kun je laten uitspreken.

Schoolwerk Taal is het eigenlijke oefenprogramma. Je kunt de oefeningen en opzet van de oefeningen aanpassen. Je kunt kiezen uit Lezen, Natypen, Flitsen, Klinkers/medeklinkers weg, Analyse en Synthese.

Installatie

Schoolwerk draait uitsluitend op Windows machines!

Er zijn verschillende installatie mogelijkheden. Voorlopig is alleen de online versie beschikbaar.

De online versie van het programma installeert alleen tijdelijke bestanden op jouw computer. Eventueel zelf gemaakte instellingen in Schoolwerk worden niet onthouden. Deze online versie van Schoolwerk moet beschikken over een goede internet verbinding.

Regelmatig zijn er in computerprogramma’s kleinere en grotere aanpassingen. Dit geldt ook voor Schoolwerk. Hiervoor hoef jij echter zelf geen actie te ondernemen. Wanneer er een nieuwe versie beschikbaar komt, update het programma zichzelf. Dit is dan zichtbaar in een nieuw scherm. Je dient dan even wat langer te wachten, voordat het programma start.

Schoolwerk draait onder de webbrowser van Microsoft Edge. Onder de browser van Google Chrome dient een extensie gedownload te worden. Dit geldt ook voor de browser FireFox.

Windows is erg voorzichtig met het uitvoeren van bestanden. Op deze manier worden de meeste virussen binnengehaald. Het is dus belangrijk te weten of je het programma kunt vertrouwen. Vandaar dat het starten van Schoolwerk met allerlei waarschuwingen gepaard gaat. Het programma is zeker te vertrouwen. Zou ik deze waarschuwingen echter willen voorkomen, dan dien ik bij Microsoft een licentie aan te schaffen. Dat heb ik niet gedaan. Daarom blijven de waarschuwingen komen.

Welke waarschuwingen krijg je: klik hier.

Klik op onderstaande link om het programma te starten

Deploy

Plaats een reactie